Testosterontilskudd

Testosteron er et svært viktig hormon for helsen og livskvalitet – både for kvinner og menn, selv om hormonet dominerer hos menn.

Mangel på testosteron kan føre til:

  • Mangel eller ingen sexlyst
  • Slapphet, lite energi og overskudd
  • Depresjoner og nedstemthet
  • Overvekt (dette gjelder særlig for menn)

Har du flere av disse symptomene kan testosteronmangel være årsaken til problemet, og testosterontilskudd kan være en behandlingsform for deg.

Hvordan avdekker vi mangel på testosteron?
Hos Mediwave tar vi blodprøver for å sjekke dine hormonnivåer. En blodprøve kan gi svar på om du har mangel på testosteron, eller østrogen for den saks skyld. Viser blodprøven at du har mangel på testosteron får du resept på testosteronstilskudd i gelform. Gelen smører du på huden 1 gang om dagen. Hvilken dose varierer fra pasient til pasient.

Får jeg skjeggvekst og mørk stemme?
Som kvinne kan du være helt trygg på at lave doser testosteronstilskudd ikke gir deg skjeggvekst, mørkere stemme eller økt muskelmasse. Du skal opp i svært store doser om dette skulle bli et faktum.

Oppsøk en sexolog
Vi anbefaler deg å oppsøke en sexolog som har erfaring med behandlingsformen. Din fastlege har vanligvis ikke like mye erfaring med testosterontilskudd. Ulempen med det fører til at du prøver deg frem på egenhånd.

Hos Mediwave avdekker vi først andre grunner til lystproblemer, deretter tar vi blodprøver for å avdekke dine hormonnivåer. Du blir fulgt opp under kontrollerte former dersom du blir nødt til å ta testosterontilskudd.

Resultater av testosteronstilskudd
De aller fleste melder om økt sexlyst umiddelbart eller etter noen uker med behandling av testosterontilskudd. Testosteron kan nærmest sees på som kvinners viagra.

Vi er ikke kjent med den langsiktige bivirkningen av testosterontilskudd, og for noen kvinner etter overgangsalderen er det nødvendig med behandling av tilskudd resten av livet, hvis økt energi og sexlyst er ønskelig. Du må dermed selv veie opp livskvalitet med bivirkninger.

Hvorfor får du mangel på testosteron?
Produksjonen av hormonet testosteron synker med alderen, allerede fra 25 år. Har du bikket over 40 år har allerede testosteronnivået ditt halvert siden 20-årene, og i overgangsalderen skjer det en drastisk nedgang.

Derfor er testosterontilskudd hyppigst brukt på kvinner i overgangsalderen. Det kan også være andre årsaker på mangel av testosteron, der eksempelvis eggstokkene er fjernet hos kvinnen.

Derfor er testosteron hos kvinner viktig

  • Økt energi og opplagthet
  • Styrker muskelmassen
  • Forsterker erotiske følelser
  • Økt seksuell lyst
  • Økt sensitivitet for stimulering på erogene soner
  • Bedre livskvalitet

Kontakt oss
Kjenner du på mangel av symptomene som er nevnt overfor, kan du ha mangel på testosteron. Vi anbefaler deg derfor å ta kontakt med oss, for en konsultasjon og blodprøvesjekk.